ja mam położonę NW od Nanolexa od 3 lub 4 miesięcy i jak narazie jest dobrze , powłoka na lakierze z Nanolexu również dobrze się sprawuje.
Efekty czasu spędzonego w garażu
Zwiń
X
-
staraoctavia, otrzymałem już wsie brakujące zdjątka od Mickul'a, postaram się wsio posklejać w nadchodzącym tygodniu
wraz z kolegą Mickul, zapowiadamy więcej pracMy "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Tyle, ze podstawowe dzialanie powloki to nie ingi. Dlatego wiele powlok ma dedykowane sealenty do wykonczenia dajace ingi. Sa tez powloki bez wykonczenia, ktore maja niezle ingi. Cala zabawa polega na tym, ze albo latwosc aplikacji. albo wytrzymalosc. albo ingi albo i tak dalej.
Modesta jest "droga i egzotyczna" powloka ale na tle konkurencji jesli chodzi o zabezpieczenie lakieru wypada srednio, a biorac pod uwage cene konkurencji wrecz slabo.
Jest to jednak tylko moje prywatne zdanie i obserwacje po zastosowaniu tej powloki, z ktorym nie wszyscy musza zgadzac.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
staraoctavia, co do wytrzymałości to sie nie wypowiem bo położone może z miesiąc temu i to tak z ciekawości jak to bedzie wyglądało. najbardziej rzuciło sie kropelkowanie i odpychanie wody natomiast co do wyciagania koloru i głebi to nie robi az takiego wrazeniaOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Wróciłem.
Moje najnowsze dzieło - Audi A8 D2 4.2 V8 310KM z 1999 roku. Lakier oryginalny! praktycznie bez głębokich rys, bez odprysków (ale z zaprawkami). Bardzo twardy, średnio na element 2 razy futro, raz Menzerna 400 na twardym padzie i pozostałe dwa etapy to wiadomo. Zrobiłem wszystko co w mojej mocy, aby z lakieru wyciągnąć najwięcej. Niestety, klapa bagażnika ma rysy pod lakierem i jest to jedyny zdefektowany element. Maskę udało mi się wyprowadzić w 90% i bardzo się cieszę, bo tam była masakra.
Auto zabezpieczone LP3D od 4Nano.
Komentarz
-
-
Nadejszła wiekopomna chwila, połączenie sił Andoran, + Mickul,
zapowiedź była a teraz wyniki pracy:
Mitsubishi Pajero, '95 rocznik, przebieg 80 000 km, przyjechało prosto z piaskowni, często tam zostawiało swoje ślady opon
prewash- tenzi+snowfoam, mycie GoldClass od Megsa, glinka od HamberBilta, kombinacje past były różne ale sprawdził się niebieski korek ze stajni Rupesa, sami zobaczcie,
po
po
całe było w błocie z dodatkami żywicy, soku z drzew
ale wszystko dobrze się skończyło
a międzyczasie przy inspekcji
takie było dosłownie całe auto
pierwsze, nieśmiałe 50/50
dla pewności inspekcja w słońcu
niestety cały tył był malowany i porysowany
po jednym przejeździe byliśmy z Mickulem zaskoczeni
maska po cięciu i finiszu
ostatnie szlify
no i Adam przywiózł coś miłego dla lakieru
a na koniec zdjęć zewnętrznych nasza perełeczka
Klient dodatkowo zażyczył sobie renowacji skóry, miała wiele przetarć od jeansów i ostrych elementów spodni, butów itd.
oto efekty pracy:
po zabiegu
boczek siedziska
teraz w kolejności
przed czyszczeniem
po czyszczeniu
po renowacji i konserwacji
małe ubytki u pasażera
po zabiegu
tylna kanapa miała wiele przetarć typu:
ale już nie ma
kilku pomocników (szmatka przed czyszczeniem skóry była żółta ops: )
dziękujemy za uwagę...
Mickul&AndoranMy "Silver"
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
zgodnie z obietnicami wrzucam zaległe prace. na pierwszy rzut idzie Deatiling wnętrza z praniem dywanów oraz tapicerki. nie było dużo czasu stąd relacja krótsza..
przyzwyczaiłem się do relacji "przed i po" dlatego pozostaje w klimacie
w aucie był dość niemiły zapach papierosów, niestety nie mogę Wam tego pokazać. Kto nie pali ten wie jak to przeszkadza. Klient chciał pozbyć się zapachu oraz poprowadzić do jak najlepszego stanu.
Wiele niespodzianek
można ot nazwać 50/50
fotele szare stąd brudu bardzo nie widać ale...
po praniu
po praniu
efekt końcowy
a na koniec przychodzi klient i mówi:
dałoby się coś z tylnymi lampami zrobić? poniższe zdjęcia mówią wszystko :diabelski_usmiech
druga strona
My "Silver"
Komentarz
-
-
Coś Wam kiepsko idzie komentowanie w tym temacie, a my się tak bardzo staramy, żeby było na czym zawiesić oko... :P
Jako, że jest późno, a ja jestem wykończony po dzisiejszych kajakach i wczorajszej polerce to wiadomość może zawierać błędy interpunkcyjne jak i ortograficzne - za co z góry przepraszam.
W sobotę przyszedł czas na "to" auto, dla którego teoretycznie nauczyłem się detailingu i dla którego zakupiłem maszynę i zacząłem rozwijać swoje umiejętności. Zakupiony dwa lata temu przeze mnie i moją dziewczynę Peugeot 206, rok produkcji 2002 rok. Poprzednia właścicielka - przedstawicielka handlowa w Lukasie, a następnie osoba prywatna. Mycie? Szczotki, szczotki i jeszcze raz szczotki. Lakier był straszny i bałem się, że nic z niego nie wyciągnę. Autem zajmowałem się ja - wosk, glinka, odsmolanie i tak przez 2 lata. Aż w końcu nadszedł ten dzień.
Zaciągnąłem Andorana do pomocy - miał wolny dzień to nie będzie się obijał. :P Z zaproszenia skorzystał i już o godzinie 9:30 był u mnie. Auto było po części przygotowane do renowacji lakieru. Szybkie mycie, suszenie i wjazd do garażu. Wcześniej ja poddałem kołpaki i felgi stalowe deironizacji oraz zdjąłem listwy plastikowe (+ dla francuzów za świetne zaczepy). Użyliśmy przeróżnych kombinacji past i padów, których nawet nie ma sensu wymieniać. Będzie mi ciężko opisywać zdjęcia, więc po prostu je wrzucę po kolei. Kilka ostatnich jest podrasowanych w Photoshopie, natomiast zdjęcia spod domu są tylko zmniejszane i wyostrzane.
Co zrobiliśmy:
- pełna, 3-etapowa korekta lakieru
- zabezpieczenie woskiem Natty's Red
- deironizacja felg stalowych i kołpaków
- odmalowanie listew (ale mi się nie podoba i będzie poprawka)
Co trzeba zrobić:
- jeszcze jedno cięcie na dachu i słupkach
- poddać korekcie lampy
Komentarz
-
-
Wprawdzie bez korekty bo autko nowe ale efekt paru godzin w ostatni weekend przy czekoladzie.
A bylo tak:
1. pre wash piana ValetPro
2. mycie na dwa wiadra - Presta Sudzz
3. Glinka - zółta ValetPro
4. politura - Megs Mirror Glaze #7
5. Wosk - Coli 476s
Dodatkowo - felgi IronX, Opony - Megs Endurance HG, Plastiki zew - Shining Garage, wewnterzne Megs inetrion Detailer.Załączone pliki- 26_156.jpg (154,1 KB, 450 odsłon)
- 25_958.jpg (185,7 KB, 450 odsłon)
- 22_307.jpg (158,2 KB, 450 odsłon)
- 20_381.jpg (116,7 KB, 450 odsłon)
- 19_751.jpg (151,5 KB, 450 odsłon)
- 16_128.jpg (170,3 KB, 450 odsłon)
- 14_302.jpg (167,8 KB, 450 odsłon)
- 13_963.jpg (190,6 KB, 450 odsłon)
- 12_117.jpg (186,3 KB, 450 odsłon)
- 11_506.jpg (184,5 KB, 450 odsłon)
Komentarz
-
Mickul patrzac na zdjecie przed - tragedii nie bylo, na zywo pewnie troche gorzej, ale jak na 206 to i tak dobry stan lakieru.
Robota jak widac zaslugujaca na uznanie, bo efekty mowia same za siebie. Ladna glebia i szklistosc.
Kiedy podstawic RS6 :?:Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Mickul, Andoran, co tu sie bede rozpisywal bravo bravo bravo oby więcej takich relacji to na naszych ulicach będzie więcej ładnych zadbanych samochodów
P.S. widzę że na pdach MF rupesa jedziecie Menzerna jak sie to sprawdza ??
jerryx,
bardzo fajnie wyszło, przepiekny jest ten kolor
Zdjęcie piany powala
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulZamieszczone przez gusiak11P.S. widzę że na pdach MF rupesa jedziecie Menzerna jak sie to sprawdza ??
Zamieszczone przez staraoctaviaGriffe
Widzisz jaki swiat maly.
Dogadamy siePorazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
jeżeli mogę skomentować a chyba mogę :wink: . Mieliśmy z Mickulem kilkakrotnie debatę czy ten lakier jest twardy czy średnio twardy. Dodatkowym elementem był dość ciężki stan lakieru, głębokie rysy, wgniotki i wiele więcej. Ogólnie wyciągnęliśmy bardzo dużo (we dwójke łącznie 20 roboczogodziny).
Jak zobaczyłem lakier i auto to powiedziałem - max 6 godzin - z pracy jestem bardzo zadowolony bo efekt był super mimo że czasowo przeszło to moje oczekiwania.
wracając do debaty, nie znaleźliśmy porozumienia ale auto ma drugą młodość gusiak11, Mezerna na MF rupesa szczerze średnio natomiast niebieski czy zielony korek rupesa robi robote.
[ Dodano: Pon 07 Lip, 14 22:16 ]
a na koniec cytując naszego drogiego kolegę (większość wie o kim mówie) - STAY TUNED... bo przez wakacje może się dziaćMy "Silver"
Komentarz
-
-
a ja nie widziałem na relacjach żadnej kijanki a u mnie garażu zawita soretno.My "Silver"
Komentarz
-
Komentarz